Contact
202109_SQLI_ALL_banners_Marketing_automation_A-banner_1440x450-04

HAAL MEER WAARDE UIT BESTAANDE KLANTEN EN WERK EFFICIËNTER MET 'MARKETING AUTOMATION'

Bij SQLI geloven we dat Marketing Automation een klantgerichte aanpak is om je klanten te voorzien van de juiste informatie, op het juiste moment en via de juiste kanalen. Idealiter op een compleet gepersonaliseerde manier. Dat klinkt eigenlijk als het doel van elke marketeer, toch? De automatisering achter de marketing automation aanpak stelt je team in staat om deze belofte waar te maken, op schaal, aangezien dit handmatig te veel tijd in beslag neemt.

Marketing Automation is echter vaak complexer dan verwacht en veel bedrijven worstelen om de resultaten te bereiken die ze verwachten. Daarom helpt de ondersteuning van een derde partij met het houden van controle en waar nodig prioriteren en optimaliseren van je marketing automation aanpak, om de winstgevendheid, efficiëntie en het succes ervan te waarborgen.

De pilaren van een succesvolle Marketing Automation aanpak zijn:

STRATEGIE

Een sterke marketing automation strategie speciaal afgestemd op de behoeften van je klanten en de doelen van je organisatie. Een solide strategie is de belangrijkste bouwsteen voor succes.

DATA

Een solide aanpak om meerdere databronnen te koppelen en daarmee een 360-graden klantbeeld te creëren. Overzichtelijk en duidelijk gevisualiseerd in dashboards via AI.

EXECUTIE

Creatie van content en campagnes toegespitst op alle fases van de klantreis. Ondersteunt over meerdere kanalen.

ONDERSTEUND DOOR

MARKETING AUTOMATION TOOLS

Om deze drie pilaren samen te brengen heb je de juiste marketing automation oplossing nodig. Er zijn veel verschillende type oplossingen in de markt met een grote variatie aan functionaliteiten die geschikt zijn voor verschillende use cases. Het vinden van de juiste oplossing kan daarom een uitdaging vormen voor veel bedrijven. We werken samen met verschillende marketing automation partners die voldoen aan de hoogste criteria.

EXPERTISE

Bij SQLI helpen we je met een of al deze pijlers om ervoor te zorgen dat marketing automation doet wat het belooft. Een van de grootste valkuilen voor organisaties op het gebied van marketing automation is gelijk starten met de uitvoering zonder een solide strategie en genoeg externe kennis. Het succes van marketing automation heeft een domino-effect door de organisatie. Er is echter veel kennis nodig op voorhand om alles goed op te zetten. Als je dat niet doet, gaan dingen onderweg fout. Daarom is het van belang om te accepteren dat een marketing automation implementatie niet eenvoudig is en het inschakelen van expertise kan je helpen om te komen waar je heen wilt.

VRAAG EEN MARKETING AUTOMATION INTAKE AAN

Vraag een één-op-één Marketing Automation intake aan met een van onze Marketing Automation consultants om een eerste assessment te maken van de use cases in je organisatie, de potentiële impact van het automatiseren van je marketingprocessen en het identificeren van quick wins.

Vraag intake aan

ONZE DIENSTEN:

202007_Osudio_Iconagraphy_Kick-off-2

MARKETING AUTOMATION STRATEGIE & CONSULTANCY

SQLI biedt strategie en consultancy diensten om je te helpen bij het bouwen van een solide en pragmatische aanpak om je bedrijfsdoelen te behalen door middel van marketing automation. Onze consultants kunnen samenwerken met je team door de strategie en implementatiefase heen om je team succesvol te maken in het behalen van loyaliteit en winst door marketing automation op de lange termijn.

202008_Osudio_Iconagraphy_Where you could go-1

SELECTIE VAN OPLOSSING & IMPLEMENTATIE

We helpen je bij het vinden en opzetten van de marketing automation oplossing die het best past bij het behalen van de specifieke doelen en use cases die je hebt opgesteld voor je marketing automation aanpak. We zetten de juiste integraties op, verenigen gegevens uit verschillende systemen, verzekeren data security tijdens de implementatie etc.

202007_Osudio_Iconagraphy_Prototype & Validate-1

CUSTOMER JOURNEY, CAMPAGNE & CONTENT CREATIE AND EXECUTIE

Het opzetten van de juiste strategie en oplossing zijn slechts de eerste stappen, de echte complexiteit van marketing automatie zit in het creëren van journeys en campagnes, ervoor zorgen deze goed werken en voortdurend geoptimaliseerd worden. Ons team kan je helpen met het opzetten van basis use cases en workflows tot aan de meest geavanceerde en gepersonaliseerde loyaliteit journeys afhankelijk van je maturiteit en doelen.

202008_Osudio_Iconagraphy_What do you need-1

DIEPGAANDE KLANTANALYSES & CONTINUE VERBETERINGEN

We kunnen real-time dashboards opzetten om bruikbare inzichten te genereren voor je team. Dynamische rapportage, analyses en dashboards zorgen voor actuele en relevante data inzichten die je marketing automation acties en beslissingen voeden. Met een aanpak van voortdurend verbeteren stellen wij je organisatie in staat om continue optimalisaties en groei te realiseren op basis van een data gedreven aanpak.

OUR MARKETING AUTOMATION PARTNERS

202002_Oudio_Bloomreach-Black_logo_200x140-1
SAP_Emarsys_R
webimage-C3E892BC-753D-42DA-BC6C31725929BE9A-1
202002_Oudio_Adobe-Black_logo_200x140

GET IN TOUCH

Marta Bote_Marketing Automation Consultant

Marta Bote
Marketing Automation Consultant

Reach out to us ➔

wAAROM sqli

Klanten vragen ons om te helpen bij het definiëren, bouwen en laten groeien van hun e-business waarde. We zijn technische en creatieve denkers en doeners die sinds de jaren ’90 betekenisvolle en aantrekkelijke ervaringen leveren door gebruik te maken van technologieën, methodologieën, vaardigheden en creativiteit om dichter bij de klant of gebruiker te komen en hun aandacht te trekken. Bij SQLI ontwerpen, ontwikkelen en implementeren we high-performing commerce oplossingen, digitale producten en technologieën voor internationale A-merken. We zijn een van de grootste digitale specialisten in Europa.

WIL JE MEER WETEN OVER marketing automation?

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN OF STUUR EEN BERICHT NAAR MBOTE@SQLI.COM OM EEN GRATIS MARKETING AUTOMATION INTAKE AAN TE VRAGEN.

Marta Bote_Marketing Automation Consultant
Marta Bote
Marketing Automation Consultant
 

EXPERIENCE related insights

202002_Osudio_ALL_website_blog_highlights_animation_380x230
Expertise

CUSTOMER DATA PLATFORMS

Unify your customer data, create omnichannel customer experiences and drive digital growth with CDPs.202006_Osudio_ALL_banners_Digital_Assistant_guided_selling_zoovu-380x230-01
Services

PERFORMANCE MARKETING

We create high-performing marketing campaigns to drive growth, for B2B or B2C.202004_Osudio_ALL_Pillar_pages_highlight_380x230-ecommerce
Services

DIGITAL MARKETING STRATEGY

We help you craft a digital marketing strategy that supports your business objectives.