Contact

SCHAALBAAR & CONSISTENT ONTWERP VAN HET MERK

Een design system is een centrale omgeving die visuele en functionele bouwstenen van uw digitale producten bevat. Deze bouwstenen maken deel uit van een UI-kit, zoals ontwerpfilosofieën, richtlijnen, componenten, codefragmenten en andere digitale middelen.

Of u nu een organisatie met een enkel merk bent of een multinational met meerdere merken in uw portfolio, een sterk design system is voor beide van waarde. Dit kan variëren van een klein team dat uw digitale producten onderhoudt tot een groot aantal gespecialiseerde productteams die zich richten op specifieke elementen van de klantreis; ze werken allemaal met hetzelfde systeem.

De beste manier om een design system in te richten verschilt per organisatie. Bij SQLI definiëren, ontwerpen en onderhouden we design systems die precies aan uw behoeften voldoen.

DE VOORDELEN VAN DESIGN SYSTEMS

  • Consistente merk ervaringen
  • Herbruikbare componentenbibliotheken
  • Schaalbaarheid voor organisaties met één merk en meerdere merken

BOUW UW BUSINESS CASE VOOR EEN DESIGN SYSTEM

Benieuwd hoe een solide design system in uw specifieke geval net als bij bedrijven als Adidas, Sligro of Carlsberg waarde toevoegt?

Neem contact met ons op om u te helpen de businesscase voor uw eigen bedrijf op te bouwen en de ROI achter Design Systems te ontdekken.

Vraag workshop aan ➔

VAN BRANDING TOT EEN COMPONENTENBIBLIOTHEEK

Een goed design system omvat uw branding en benadrukt online elementen, waarbij het belangrijk is om u te onderscheiden van uw concurrenten. Dit is uniek voor elke organisatie en vereist een balans tussen flexibiliteit en striktheid en een sterke stapsgewijze aanpak van een design system.

Flexibiliteit van design system:

  • Welk niveau van creativiteit past het beste bij uw cultuur en systemen zonder dat creativiteit, schaalbaarheid of consistentie verloren zal gaan?
  • Wat is het niveau van flexibiliteit dat u lokale marketeers toestaat voor hun lokale behoeften, zonder dat uw online merkervaring verzwakt?

DESIGN SYSTEM: STAP VOOR STAP AANPAK

Stap 1: 

Vertaal uw bedrijfsidentiteit en merkhiërarchie naar online branding.

Stap 2:

Ontwerp gebruikersinterfaces voor meerdere apparaten die zakelijke doelstellingen en klantbehoeften verenigt in een online design.

Stap 3:

Documenteer alle designs en beslissingen in een toegankelijke systeem- of componentenbibliotheek.

Stap 4:

Train uw team en onderhoud uw componentenbibliotheek proactief voor consistent gebruik.

Het maken van een sterk design system kost in het begin iets meer tijd dan wanneer u niet met een design system zou werken. De ware kracht van een robuust systeem komt helemaal naar voren in onderhoud en gebruik, omdat het sneller is om uw ontwerpen consistent te houden voor hergebruik en met schaalbaarheid.

TYPISCHE ELEMENTEN IN EEN DESIGN SYSTEM

We creëren design systems op basis van het idee van atomair ontwerp: begin met kleine 'atomen' zoals kleuren en typografie, en definieer lay-outs zoals grids en paginastructuren. Combineer vervolgens verschillende atomen om componenten en variaties op component te ontwerpen. Het volgende is het ontwerpen van paginasjablonen met een duidelijke informatiearchitectuur met behulp van die componenten. Tot slot, worden paginasjablonen gefixeerd op daadwerkelijke pagina's, die bepalen welke componenten flexibel in gebruik zijn en welke componenten vast zijn.

 

DIGITALE COMPONENTENBIBLIOTHEEK

Bij SQLI zijn we ook zeer bedreven in het ontwikkelen van uw marketing- en e-commercesite. Net zo belangrijk als ervoor zorgen dat uw platform met succes wordt geïmplementeerd, is ervoor zorgen dat de mensen in uw bedrijf het kunnen gebruiken.

We zorgen ervoor dat uw design system beschikbaar wordt gemaakt voor uw interne gebruikers via een modulair systeem dat de broncode voor de UI-elementen beheert, gebruikmakend van CSS- en JS-frameworks. Dit soort systeem zal met name geschikt zijn voor grootschalige producten zoals e-commerce websites. Uw gebruikers kunnen snel nieuwe digitale middelen maken met paginasjablonen die ze vullen met componenten uit de UI-bibliotheek. Uw richtlijnen kunnen worden geautomatiseerd door de paginasjablonen bewust te maken van welke componenten zijn toegestaan voor een lay-out die een gebruiker kiest.

VRAGEN?

Screenshot 2020-12-21 at 11-02-14
Sol Paz,
UI Designer
 
Creëert Design Systems en componentenbibliotheken voor bedrijven als Adidas en Sligro.

Ask Sol
 

We DEDEN DIT VOOR

202002_Osudio_Pillar-page_Adidas-Black_logo_200x140
202002_Oudio_Pillar-page_Carlsberg-Black_logo_200x140
BYK_240-150_logo_black
icon-danone-300x164

Hebben we uw interesse gewekt? Laten we praten!

Bij SQLI creëren we digital experiences die het succes van geweldige merken bepalen. Onze visie is om een diverse wereld vol authenticiteit te creëren. Om digitale ervaringen te creëren waar mensen van houden en over praten - geweldige merken laten schitteren.

Digitaal zit in ons DNA. We zijn in de jaren 90 begonnen met het ontwerpen en bouwen van websites, dus dit is niet overdreven. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een full service bureau, maar hebben we onze focus op e-business nooit verloren.

Neem contact met ons op om te bespreken hoe we uw digitale succes kunnen stimuleren.

Screenshot 2020-12-21 at 11-02-14


Sol Paz
UI Designer
msolpaz@sqli.com

gerelateerde content

NLCares_380x230
Case

UX & VISUEEL ONTWERP OM VRIJWILLIGERS TE PASSEN

NL Cares, NGO, gebruikte de design sprint-methodologie om het platform naar de volgende fase te brengen.

Lees case in Engels→

CARLSBERG-380x230
Case

B2B ENGAGEMENT PLATFORM

Met succes een B2B-platform implementeren om de verkoop en de relatie met uw klanten te stimuleren.

Lees case in Engels→

202012_Osudio_ALL_banners_Podcast_3-Hubspot_1095x475
Artikel & podcast

INVESTEREN IN CX LOONT

We bespreken met Bruce Temkin "Godfather of Customer Experience" de resultaten van zijn 2020 Jaarverslag van de ROI van CX.

Ga naar artikel en podcast →