Contact

DARWIN EVOLUEERT BEDRIJVEN DIGITAAL

We combineren strategische kennis met uitvoerende kracht vanuit een doorgewinterd netwerk van experts met jarenlange ondernemerservaring.

202103_Osudio_ALL_website_services_Darwin_1440x390-overview

Via het Darwin-netwerk bieden we een best-in-class team en toegang tot een netwerk van gerenommeerde specialisten op verschillende belangrijke strategische domeinen. We combineren strategische kennis met uitvoeringskracht en jarenlange ondernemerservaring. Afhankelijk van de uitdaging zorgt een team met de juiste expertise en persoonlijke fit voor de turnaround en voegt dit team direct waarde toe. Pragmatisme en toegevoegde waarde zijn sleutelprincipes.

VERTROUWD DOOR

LVMH_logo_black_240x150
202002_Oudio_Pillar-page_Carlsberg-Black_logo_200x140
Action (1)
Logo_aldi
202002_Oudio_Pillar-page_Carlsberg-Black_logo_200x140

WAAROM DARWIN

CEO's zijn niet op zoek naar digitale transformatie. Ze worden geconfronteerd met typische commerciële problemen zoals stagnerende inkomsten, krimpende marges of stijgende kosten. Of ze willen bijvoorbeeld digitale mogelijkheden in hun bedrijf bouwen. Er is echter veel bureaucratie en marketingtaal rond deze zakelijke uitdagingen. Darwin biedt een pragmatische oplossing voor deze uitdagingen en een ervaren netwerk van digitale experts voor de uitvoering ervan.

“Toen we het hydroturbines familiebedrijf overnamen, moesten we een digitale strategie vormgeven om het bedrijf klaar te maken voor de toekomst "  
Head of investments, venture capital partner

 

"Onze marges kwamen steeds meer onder druk te staan door goedkope online aanbieders. Samen met Darwin besloten we ons direct op de klant te richten, hebben we een strategie ontwikkeld en de uitvoering georganiseerd. Met succes!"
CEO/Eigenaar, producent, consumentengoederen

HOE KAN DARWIN HELPEN?

Darwin is gespecialiseerd in digitale turnarounds en heeft alle expertise in huis om CEO's één-op-één bij te staan. Voelt u de behoefte om met spoed vooruit te gaan? Bij Darwin beginnen we altijd met een beoordeling van uw bedrijf.

1. BEOORDEEL: HET DARWIN PRESTATIEMODEL

Met ons bewezen Darwin Performance Model zullen we samen de staat van uw bedrijf blootleggen en een volledige analyse maken van alle bouwstenen van uw organisatie:

  • Businessmodel & de plaats van digital in de financiële wereld 
  • Products and/or services
  • Customer experience
  • Marketing & CRM
  • Activiteiten
  • Technologie, tools & data/datakwaliteit
  • Organisatie

202103_Osudio_ALL_website_services_Darwin_1181x390

 

2. ACT: ONZE DIGITALE BENADERING

Door onze jarenlange ervaring hebben we twee benaderingen gecreëerd om samen te werken met de bedrijven die worstelen met (digitaal) succes. De beste aanpak hangt af van het resultaat van de beoordeling van uw bedrijf en is altijd volledig afgestemd op uw behoeften.

experience

DIGITAL FAST TRACK

De aanpak om uw juiste Strategie te bepalen en in slechts 3 maanden solide besluitvorming te realiseren. Van beoordeling tot actiegerichte aanpak en quick wins om direct waarde te genereren.

Leer meer →

experience

FULL DIGITAL MASTERPLAN

Voor bedrijven die een uitgebreid strategisch digitaal plan moeten (her)bouwen, dat geldt voor alle aspecten van digitaal binnen hun organisatie om toekomstbestendig succes te realiseren.

Leer meer →

3. OOGST: HET PLAN EN RESULTATEN UITVOEREN

Tot slot brengen we alles samen in een digitaal plan, inclusief de zwakste schakelanalyse, quick wins, een inschatting van het benodigde budget en de mogelijke winst van het plan. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van de winstgevendheid van het plan. Om ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden gemakkelijk aan boord kunnen worden gebracht, hebben we ook een slidedeck toegevoegd waarmee u over de resultaten van dit project kunt communiceren.

We blijven liever betrokken bij elk project waar we advies over hebben gegeven, om het succes ervan te verzekeren. Daarom raden we aan om ook deze optionele toevoegingen te overwegen:

  • Coaching in de uitvoeringsfase: om de strategie te implementeren en uw organisatie te begeleiden om wendbaarder te worden en toe te werken naar een cultuur. In deze nieuwe cultuur wordt de norm het snel uitproberen van nieuwe ideeën en voortdurend verbeteren.
  • Extra hulp: Misschien hebben u en uw team niet de tijd om aan deze quick wins te werken en wilt u meer hulp? Het Darwin-netwerk heeft een breed scala aan partners, waaronder partijen die op operationeel niveau kunnen assisteren en u helpen direct waarde te creëren.

DIGITALE ONDERSTEUNING VOOR BELEGGERS

Darwin heeft verschillende investeringsmaatschappijen geholpen bij het beoordelen, verbeteren of benutten van de digitale mogelijkheden van de bedrijven die ze verwerven of willen overnemen.

DIGITALE DUE DILIGENCE

Digitale beoordeling van doelbedrijven voor private equity- en venture capital bedrijven.

Leer meer →

DIGITAAL MASTERPLAN

Een digitaal transformatieplan om waarde te creëren uit uw recent overgenomen bedrijven, voor private equity- en venture capital bedrijven.

Leer meer →

DIGITAAL SUCCES VERHAAL

Digitale beoordeling en het bouwen van succesverhalen voor bedrijven die worden verkocht door private equity- en venture capital bedrijven.

Leer meer→

KOM IN CONTACT

202002_Osudio_ALL_website_contact_person_310x205_Mark (1)

Mark Blockhuys
Managing Director

Neem contact met ons op ➔

BEST IN CLASS DARWIN EXPERTS

Darwin biedt een best-in-class team en toegang tot een netwerk van gerenommeerde specialisten op verschillende belangrijke strategische domeinen. Afhankelijk van de uitdaging zorgt een team met de juiste expertise en persoonlijke fit voor de turnaround en voegt dit team direct waarde toe. Pragmatisme en toegevoegde waarde zijn sleutelprincipes. Darwin heeft een Belgisch en een Nederlands team van specialisten. Ze opereren uiteraard grensoverschrijdend.

victor-rond

Victor Terpstra
Medeoprichter Darwin

luc_r

Luc Box
CCO SQLI Group

arthur_r

Arthur Clement
Medeoprichter Darwin

jorij_r

Jorij Abraham
Adviesraad Darwin

peter

Peter van Reijmersdal
Voormalig CEO 

maarten_r

Marteen van Hemsbergen
M&A / Corporate Equity

paul

Paul Turken
Strategic Marketing & Brand Expert

caro_r

Caro Nieuwenhuis
Culturele Verandering en Board Coaching

rene_r

René Repko
Ervaren CMO

frank

Frank Ermers
Business Strategie - Ontwikkeling & implementatie

ben_r

Ben Holewijn
Personeel & Organisatie

roland_r

Roland Tabor
Data & Analytics Strategie en Implementatie

pascal_R

Pascal van Beek
Logistics Strateeg

roland

Roland van Kralingen
Business Ontwikkeling & Toekomstscenario's

wout_r

Wout van Impe
Leadership & Talent Expert

jo_r

Jo Martens
Digitaal Strateeg

steve_r

Steve Haemelinck
Bedrijfsarchitect bij  Digitale Transformatie 

tom_r

Tom Francis
Data & Intelligence innovatie-expert

53590138-0-Final-2

Luc Driessen
Supply chain

peter_r

Peter van den Steen
Sr. eBusiness Consultant

VRAAG ONZE DARWIN EXPERTS DIRECT

202002_Osudio_ALL_website_contact_person_310x205_Mark (1)
Mark Blockhuys
Managing Director