Wat is een CDP en waarom moet je dat weten?

In dit artikel beantwoorden wij vragen over CDP's, zodat u de voordelen en waarde begrijpt die voortvloeien uit het hebben van een CDP in uw technische stapel.

Wat is een CDP?

Customer Data Platforms zijn beheerde systemen die een uniforme, persistente en flexibele database van klanten mogelijk maken die een enkel beeld biedt over veel verschillende gezichtspunten. Een Customer Data Platform functioneert als een marketingsysteem dat de klantgegevens van een bedrijf uit marketing- en andere kanalen verenigt, om klantmodellering mogelijk te maken en naast de timing ook de targeting van berichten en aanbiedingen te optimaliseren (Gartner). Een CDP bouwt een compleet profiel op van elk van uw individuele klanten door het verzamelen en koppelen van first-party data aan individuele profielen. Het zijn kant-en-klare oplossingen waarmee afdelingen zonder een hoog niveau van technische middelen of vaardigheden, zoals marketing, die gegevens direct na de eerste technische implementatie en set-up kunnen beheren, analyseren en gebruiken.

Waarom heeft u een CDP nodig?

Het belangrijkste doel voor bedrijven van elke omvang is om uiteindelijk het juiste product, aan de juiste mensen, op het juiste moment aan te bieden. Om de kansen hiervoor te maximaliseren, moeten marketeers efficiënt en op een consistente manier communiceren met de doelgroepen via alle kanalen. Door één datapunt te bieden voor marketeers en leiderschap, kunnen organisaties hun marktaandeel binnen concurrerende sectoren beter behouden en vergroten.

Waar wordt een CDP voor gebruikt?

Een CDP wordt gebruikt om voorheen gefragmenteerde gegevens over meerdere contactpunten te beheren, zoals klantlocaties, budgetten, aankoopgeschiedenis en gewenste verzendmethoden. Dit biedt de mogelijkheid om klantgedrag via verschillende kanalen te volgen en te begrijpen, waardoor bedrijven weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van wat hun klanten echt nodig hebben en wanneer.

Met wat voor soort gegevens data werkt een CDP?

CDP's zijn zeer flexibel en kunnen een reeks verschillende datasets organiseren. De meest voorkomende streams zijn transactiegegevens (eerdere aankopen, aankoopfrequentie, lege winkelwagens), campagnegedrag (klikken op e-mailcampagnes, aandelen op sociale media, open rates), onlineactiviteit (bouncepercentages, organisch verkeer, verkeersbronnen) en klantenservice gegevens (verleden geschiedenis, opgeloste of onopgeloste problemen).

Hoe kunt u met CDP personaliseren?

Door een CDP, te gebruiken, kunt u klantintelligentie op een gedetailleerder en individueel niveau ontwikkelen. Door middel van inzichten over meerdere kanalen kunnen gebruikers een vollediger beeld krijgen van hun doelklant en daardoor betere ervaringen met meer effect creëren.

De waarde van een CDP voor digitaal leiderschap

Wat maakt een CDP mogelijk voor digitaal leiderschap?

CDO: 

  • Een betrouwbare en toekomstbestendige digitale oplossing om uw Martech. te integreren 
  • Een katalysator voor digitale transformatie 
  • Een eenvoudig te verantwoorden investering in technologie, met meetbare ROI 

CMO:

  • Een 360-graden beeld van doelgroepen, inclusief zowel segmenten als individueel gedrag 
  • Aanzienlijke vermindering van advertentieverspilling dankzij hyperpersonalisatie en targetingmogelijkheden 
  • Beter zicht op en voldoen aan KPI's, duidelijker verband tussen marketinguitgaven en sales 
  • Bruikbare, diepgaande inzichten om uw doelgroepen beter te leren kennen 
  • De oplossing om uw digitale Martech toekomstbestendig te maken 

CIO:

  • Betere gegevensverzameling en opslag
  • Integratie van alle klantgerelateerde gegevens in één oplossing
  • Eenvoudige integratie in bestaande architecturen
  • Gemakkelijker ROI-begrip voor belanghebbenden

CONTACT

Dit is het moment om contact met ons op te nemen

NEEM CONTACT OP